Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні буде створена система представлення фінансової звітності в електронному форматі

28 березня 2018, 11:17
228
0
Реклама

Нова система дозволить здійснювати збір, обробку, перевірку та розкриття регулярної фінансової звітності підприємств в єдиному електронному форматі, вона буде базуватися на міжнародному стандарті iXBRL. Меморандум про взаєморозуміння щодо закупівлі та впровадження в Україні Системи фінансової звітності днями підписали НКЦБФР, проект USAID «Трансформація фінансового сектора в Україні» та Програма підтримки з пріоритетних напрямів українського фінансового сектора EU-FINSTAR.
Йдеться про те, що ключовими нововведеннями нової системи будуть: єдине вікно для подання фінансової звітності фінансовим регуляторам; високий рівень автоматизації збору і обробки звітності; ефективний і надійний аналіз фінансових показників компаній; швидке виявлення помилок і невідповідностей в звітах.
Нагадаємо, що згідно з недавнім змінам до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», складати фінансову звітність з використанням таксономії МСФЗ 2018 і подавати її органам державної влади в єдиному електронному форматі з 2019 року зобов'язані підприємства, що становлять суспільний інтерес. До таких віднесені: емітенти, цінні папери яких допущені до біржових торгів, банки, страховики, недержавні пенсійні фонди, інші фінансові установи і підприємства, які відносяться до групи великих підприємств.
Запуск нової системи планується в 1-му кварталі 2019 року.
Для довідки: XBRL (EXtensible Business Reporting Language - розширювана мова ділової звітності) - відкритий стандарт обміну бізнес-інформацією. Він використовується регуляторами ринків цінних паперів, банківськими регуляторами, податковими органами, а також національними статистичними агентствами. В даний час XBRL офіційно рекомендований для використання і підтримується Радою з МСФЗ для електронного складання звітності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини