Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подати дані про власників цінних паперів тепер можна за декілька хвилин

28 березня 2018, 08:01
202
0
Реклама

26 березня Національний депозитарій (НДУ) запустив електронний сервіс по формуванню реєстру власників цінних паперів. Послуга буде цікава емітентам, а особливо тим, хто в квітні проводить річні загальні збори акціонерів - вона допоможе їм швидше підготуватися.

Сервіс доступний онлайн в режимі 24/7. Усе що потрібно - зареєструватися в електронному кабінеті, використовуючи електронний підпис і печатку. Слід уточнити, що попередня "паперова" процедура могла тривати до двох тижнів і залежала від оперативності роботи пошти або кур'єрської служби.

«Ми хочемо поступово відійти від паперового формату взаємодії і для цього розширюємо функціонал. Про нову послугу необхідно знати усім, хто відповідає за корпоративні дії в акціонерних товариствах. За нашими оцінками, активних користувачів буде близько шести тисяч» - розповів член правління Національного депозитарію Андрій Порада.

Нагадаємо, згідно із Законом «Про депозитарну систему України», НДУ веде облік усіх емісійних цінних паперів, окрім тих, облік яких веде Нацбанк.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини