Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готується чергова дерегуляція у сфері зведення об'єктів відновлюваної енергетики

26 березня 2018, 11:19
157
0
Реклама

У Верховній Раді планують зробити новий крок на шляху розвитку сфери відновлюваної енергетики. На цей раз - шляхом часткової зміни регулювання містобудівної діяльності з метою зниження адміністративних бар'єрів і збільшення інвестиційної привабливості проектів. Це передбачає зареєстрований 8 лютого законопроект № 8015.
Проект передбачає, серед іншого, скасування обов'язкової експертизи проектів будівництва, вже схвалених з точки зору їх оцінки впливу на навколишнє середовище. Також уточнюється порядок визначення оцінки рівня матеріального збитку або соціальних втрат, пов'язаних з припиненням експлуатації або втратою цілісності вітрогенераторів. Детальніше про законопроект див. «У Парламенті запропонували покращити інвестиційну привабливість відновлюваної енергетики».
20 березня запропоновані нововведення стали ще більш перспективними в силу комітетського схвалення - було прийняте рішення винести законопроект на розгляд Парламенту і рекомендувати його прийняти за основу. При і цьому важливо відзначити, що законопроектом запропонована зміна й загальних норм містобудівного законодавства. Зокрема, передбачено, що при визначенні класу наслідків (відповідальності) об'єктів будівництва для здоров'я і життя людей, які не можуть бути віднесені до незначних наслідків (СС1), не включається до обчислення збитків шкода замовників, які будують об'єкти без залучення бюджетних і кредитних коштів, наданих під державні гарантії. Тобто потенційна кількість «простих» об'єктів СС1 може вирости.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини