Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Можливість міжнародного обміну даними в податкових цілях стала на крок ближче

23 березня 2018, 08:01
208
0
Реклама

21 березня Кабмін прийняв рішення про передачу на ратифікацію Верховною Радою Угоди між урядами України і США про застосування Закону «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA). Також були схвалені законопроекти, які адаптують національне законодавство у зв'язку з ратифікацією Угоди.

Зокрема, в Податковому кодексі з'являться визначення термінів «підзвітний рахунок» і «його власники», «фінансовий агент» і «фінансовий рахунок». Буде визначено механізм подачі звітності по рахунках і відповідальність за неправдиву інформацію.

У Закон «Про банки і банківську діяльність» внесуть зміни в порядок розкриття банківської таємниці. У Законі «Про депозитарну систему України» оновлять норми про отримання інформації з системи депозитарного обліку.

Адаптація національного законодавства дозволить обмінюватися даними в податкових цілях у рамках багатьох міжнародних договорів, у тому числі, згідно зі стандартами звітності CRS (єдиний стандарт міжнародного автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки в податкових цілях, «європейська FATCA»).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини