Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Столична влада знову пообіцяла захистити бізнес від рейдерства

16 березня 2018, 17:55
231
0
Реклама

Урядову ініціативу зі створення спеціальних органів по боротьбі з рейдерством почали підтримувати влади на місцях. Про це свідчить створення в Києві міської міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів як тимчасового консультативно-дорадчого органу при міськадміністрації. Розпорядження про створення комісії з положенням про неї затверджено 6 березня.
Серед завдань комісії - забезпечення координації дій місцевих органів влади та самоврядування, підприємств, установ і організацій з питань захисту інвесторів, посилення протидії рейдерству та земельним порушенням, а також розробка відповідних правових ініціатив.
Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, під керівництвом якого буде працювати комісія, пообіцяв, що новий орган буде моніторити і збирати інформацію про порушення, інформувати правоохоронні органи і повідомляти громадськість.
Але, незважаючи на обіцянки влади, бізнесу і всім власникам активів варто самостійно забезпечувати захист свого майна від незаконних посягань. Значно спростити антирейдерський контроль зможе спеціальний сервіс «SMS-Маяк», запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача. Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе оперативно відреагувати на незаконні дії і припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини