Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зроблено перший крок до створення сучасного регулювання сфери поводження зі зброєю

19 січня 2018, 14:15
195
0
Реклама

Парламент доповнив Закон «Про фізичну культуру і спорт» положеннями про спортивну зброю.

Депутати визначили такий вид спортивного інвентарю як вогнепальну (крім бойової) або пневматичну, стрілецьку, вихолощену і холодну зброю, призначену виключно для ураження цілей під час проведення спортивних заходів, параметри і характеристики якого зафіксовані в правилах спортивних змагань за визнаними видами спорту.

Віднині придбання, зберігання, перевезення та використання спортивної зброї, боєприпасів до нього здійснюються суб'єктами сфери фізкультури та спорту, які розвивають види спорту, чиї правила змагань передбачають використання такого інвентарю. Цей самий припис стосується і утримання стрілецьких тирів, стрільбищ і стендів. Нагадаємо, Закон «Про фізичну культуру і спорт» до суб'єктів сфери фізкультури та спорту відносить спортивні клуби, спортивні освітні й оздоровчі заклади, федерації, громадські об'єднання тощо.

Закон на базі законопроекту № 6120 було прийнято 18 січня. Цілком можливо, що за прийняттям закону послідує й оновлення підзаконного регулювання збройового спорту. Проте до цього новий закон ще повинен схвалити Президент.

Нагадаємо, що в Україні нині сфера поводження зі зброєю регулюється фактично одним документом - відомчим положенням, виданим у 1998 році. Тому на практиці при поводженні зі зброєю виникає багато питань.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини