Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується уточнити порядок відкритих торгів для закупівлі енергосервісу

17 січня 2018, 13:31
219
0
Реклама

Мінекономрозвитку опублікувало проект постанови Кабміну про внесення змін до Порядку функціонування електронної системи закупівель та проведення авторизації електронних майданчиків. Необхідність змін викликана тим, що нині не до кінця врегульовано питання закупівлі енергосервісу на відкритих торгах.

Закон «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації» визначає, що закупівлі енергосервісу мають здійснюватися переважно шляхом застосування процедури відкритих торгів. Цей самий Закон обумовлює особливості торгів, що застосовуються виключно для закупівлі енергосервісу. Серед них є і звільнення замовника торгів від необхідності зазначення інформації про очікувану вартість закупівлі, оскільки при енергосервісі такого поняття просто немає.

Проте кабмінівський Порядок передбачає, що при проведенні торгів їх організаторові та технічному виконавцеві виплачуються плата і винагорода, величина яких залежить від вартості закупівлі. За даними Мінекономрозвитку, вже проведено 10 енергосервісних тендерів, при яких плата і винагорода не справлялися, оскільки неможливо було визначити їх величину.

Щоб усунути цю нормативну невідповідність, запропоновано при закупівлях енергосервісу замість поняття «вартість закупівлі» використовувати «ціна енергосервісного договору», яку учасник зазначив у тендерній пропозиції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини