Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правоохоронці зупинили поширення програмного забезпечення, призначеного для негласного знімання інформації

15 січня 2018, 14:00
227
0
Реклама

15 січня прес-центр СБУ поширив повідомлення: оперативники служби встановили, що група зловмисників розробила програму для прихованого зняття інформації з мобільних пристроїв. Потенційний замовник, заповнивши на сайті заявку, отримував тестовий доступ до сервісу. Йому надходило посилання, яке він мав фізично закачати на телефон, що його цікавить. Програма запускалася автоматично під час включення телефону і не виявляла ознак активності під час роботи пристрою.

«Програма дозволяла перехоплювати телефонні розмови, СМС і ММС-листування, фіксувати місцезнаходження абонента, «знімати» спілкування через популярні месенджери й електронну пошту, надавати доступ до фото- і відеофайлів на мобільному пристрої», - йдеться в повідомленні. Отримані дані зберігалися в особистому кабінеті замовника на веб-ресурсі зловмисників.

Співробітники Управління СБУ в Харківській області провели низку обшуків в офісах і у місцях проживання учасників групи, під час яких вилучили докази їх протиправної діяльності. «За висновком спеціалістів, виявлене програмне забезпечення є спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації», - зазначається в повідомленні. За ознаками злочинів розпочато кримінальне провадження.

Ця історія нагадує, що сучасний мобільний телефон у багатьох відношеннях - це той самий комп'ютер, тому до його інформаційної безпеки треба ставитися не менш серйозно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини