Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін запропонував удосконалити порядок громадської участі в нормотворчості

2 січня 2018, 11:24
177
0
Реклама

27 грудня Уряд зареєстрував законопроект № 7453 «Про публічні консультації» з метою врегулювання порядку проведення таких консультацій під час формування державної та регіональної політики і при підготовці проектів нормативно-правових актів. За рахунок залучення до такої роботи зацікавлених осіб чиновники розраховують збалансувати публічні та приватні інтереси, а також осучаснити стандарти нормотворчої роботи.

Згідно із законопроектом за організацію та проведення публічних консультацій буде відповідальним суб'єкт владних повноважень - розробник проекту акта. У консультаціях зможе взяти участь широке коло осіб - усі, хто на законних підставах перебувають на території України, громадські об'єднання, профспілки, організації роботодавців, благодійні та релігійні організації тощо. Вони матимуть право відстежувати процес підготовки та прийняття проектів актів, подавати пропозиції, отримувати матеріали публічних консультацій (за винятком інформації з обмеженим доступом).

Передбачається, що публічні консультації проводитимуться в обов'язковому електронному форматі (оприлюднення проекту на сайті суб'єкта владних повноважень для отримання пропозицій і зауважень) і на громадських заходах (за рішенням видавника акта в передбачених випадках). За результатами публічних консультацій суб'єкт владних повноважень готує звіт. Цей документ в обов'язковому порядку публікується на офіційному сайті автора проекту акта. Без проведення публічних консультацій розробляються лише проекти актів екстреного характеру.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини