Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Мінфін запроваджує єдиний казначейський рахунок ДФС для сплати митних платежів

28 грудня 2017, 12:59
223
0
Реклама

Мінфін запроваджує використання єдиного авансового рахунка ДФС для сплати митних платежів. За рахунок цього підприємствам обіцяють низку нових можливостей, зокрема:

- перерахування коштів авансових платежів на один рахунок, подання митних декларацій будь-якій митниці та сплата митних платежів з єдиного авансового рахунка;

- автоматизація надання ДФС письмової інформації про використання коштів, унесених як авансові платежі.

Окрім цього, за рахунок нововведень оптимізовано зарахування коштів, що вносяться до або під час митного оформлення, а також інших платежів у національній валюті шляхом використання авансових рахунків, відкритих на ім'я митниць.

Тобто тепер з єдиного казначейського рахунка проводитиметься списання митних платежів при оформленні в будь-якій митниці. Таким чином у Мінфіні планують вирішити проблему, коли у підприємств, що здійснюють митне оформлення товарів у різних митницях, складається ситуація, що на рахунку однієї митниці можуть залишатись певні кошти, а для оформлення товарів в іншій митниці коштів не вистачає.

Переведення підприємств на обслуговування через депозитний рахунок 3734, відкритий у Держказначействі на ім'я ДФС для зарахування авансових платежів (передоплати), здійснюватиметься поетапно.

Вказані нововведення передбачені Порядком перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення, затвердженим наказом Мінфіну від 01.11.2017 № 898.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини