Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний парламентський комітет вирішує долю нових правок до Податкового кодексу

7 грудня 2017, 13:27
163
0
Реклама

7 грудня Комітет з питань податкової та митної політики відхилив депутатську правку до урядового № 6776-д про внесення змін до Податкового кодексу для забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році, яка передбачала ведення мита на імпорт нафтопродуктів на рівні 5,5 %.

Також Комітет також не підтримав правки щодо додаткового (порівняно із вже запропонованим) збільшенням акцизів на тютюнові вироби та ставок екологічного податку.

Підтримано і правку про відстрочення з 01.01.2018 сплати ПДВ під час імпорту обладнання. «Ця правка на восьми сторінках. Усі коди обладнання, на яке передбачається розстрочка, прописано», - зауважила голова комітету Ніна Южаніна.

Запропоновано також скасувати віднесення птахофабрик до єдиноподатників четвертої групи. Базою оподаткування для таких платників є нормативно-грошова оцінка 1 га сільськогосподарських угідь або земель водного фонду з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного на 1 січня звітного року. Ініціатори поправки вважають, що таким чином птахівники зараз невиправдано дуже економлять на податках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини