Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробництво біопалива запропоновано нарощувати без нанесення додаткової шкоди земельним ресурсам

30 листопада 2017, 11:51
264
0
Реклама

Група народних депутатів (35 осіб з різних фракцій) внесла законопроект № 7348 від 29.11.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сфери виробництва рідкого палива з біомаси та впровадження критеріїв сталості рідкого палива з біомаси та біогазу, призначеного для використання в галузі транспорту». Декларованою ними метою є створення нормативно-правової основи для розвитку виробництва, обігу та використання рідкого біопалива.

Для її досягнення передбачено заходи щодо створення в країні ринку рідкого біопалива, здійснення моніторингу цього ринку, запровадження відповідальності за невиконання показників щодо обов'язкової частки біокомпонентів у паливі. Зокрема, планується встановити, що виробники чи імпортери бензину мають забезпечити вміст частки біокомпонентів у загальному річному обсязі продажів: з 1 січня 2019 - не менше 3,4 % (енергетичних), з 1 січня 2020 - не менше 4,8 %.

Стосовно дизельного палива - з 1 січня 2019 - не менше 2,7 %.

Недотримання цих вимог, як і ненадання відомостей про вміст обов'язкової частки біокомпонентів, стане адміністративним правопорушенням.

Керувати усіма процесами, пов'язаними з біопаливом, буде Держенергоефективності. Одним з його головних завдань стане контроль дотримання критеріїв сталості під час виробництва біопалива. Йдеться про те, що під час виробництва сировини для такого палива може бути завдано серйозної шкоди природі та земельним ресурсам. Тому в проекті записано, що виробники зобов'язані щорічно готувати звіт про відповідність свого біопалива критеріям сталості й подавати його на розгляд національному верифікатору або незалежному аудиторові. Також у документі перераховано категорії земельних ділянок, які не можуть використовуватися для виробництва сировини для біопалива.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини