Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Окремі антикризові заходи банківської галузі скасовано

28 листопада 2017, 13:05
220
0
Реклама

24 лютого 2015 р. з метою мінімізації наслідків несприятливої обстановки в економіці на банківську систему Нацбанком було вжито низку регуляторних заходів, окреслених в постанові № 129.

Постанова, серед іншого, передбачала невжиття до банків заходів впливу за порушення економічних нормативів мінімального розміру регулятивного капіталу, достатності (адекватності) регулятивного капіталу, що було пов'язано з переоцінкою рахунків в іноземній валюті та банківських металах у зв'язку зі зростанням після 06.02.2015 курсу інвалют і викликано формуванням резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями. Банки повинні були забезпечити формування резервів для відшкодування можливих втрат за активними банківськими операціями в повному обсязі, що відповідає рівню їх ризику, станом на 1 березня 2015 року.

Крім того, банки мали забезпечити належну оцінку ризику невиконання боржниками або контрагентами зобов'язань щодо всіх активних банківських операцій і фінансових зобов'язань, що надаються банком, з урахуванням усіх подій і обставин, здатних вплинути на своєчасність і повноту погашення боргу.

24 листопада 2017 р. регулятор прийняв рішення скасувати 129 постанову внаслідок того, що всі приводи для антикризових заходів вже ідентифіковано, а також враховано банками в роботі та плануванні. До того ж, на думку НБУ, наразі відбуваються позитивні зміни і у банківському секторі - стабілізувався валютний курс і поліпшився стан ліквідності в банківській системі. При цьому, що стосується банків, які адаптують показники своєї діяльності до нормативних вимог постанови № 129, - стосовно до них продовжено:

- мораторій на вжиття заходів впливу за порушення цих показників;

- дію обмежень щодо здійснення такими банками окремих видів банківських операцій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини