Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінрегіоні взялися за оновлення регулювання виробництва цементу

14 листопада 2017, 14:48
252
0
Реклама

Замміністра Мінрегіону Лев Парцхаладзе повідомив про прийдешні зміни в регулюванні ринку цементу, спрямовані на поліпшення якості продукції, розвиток експорту та захист споживачів від контрафактної продукції. Оновлення правового забезпечення виробництва цементу заплановане в Міністерстві в межах реформування регулювання ринку будматеріалів.

По словах Л. Парцхаладзе, важливий не лише перехід на сучасні ефективні технології виробництва, а й створення сприятливих умов для доступу на ринок середніх і малих підприємств, особливо в регіонах. Водночас чинне законодавство стримує ринок і не гарантує захист споживачів від контрафакту та неякісної продукції. Зокрема, за даними дослідження Офісу ефективного регулювання (BRDO), із 41 акта, що регулює ринок, 11 потребують актуалізації.

Керівник сектору «Будівництво» BRDO Олена Шуляк зауважила, що недієвість механізмів ринкового нагляду в Україні, відсутність адекватної відповідальності органів сертифікації й актуальної інформації про анульовані сертифікати дає можливість недобросовісним виробникам постачати на ринок неякісний цемент. А зі скасуванням системи обов'язкової сертифікації продукції УкрСЕПРО в наступному році держава взагалі позбудеться інструментів контролю якості матеріалів для будівництва.

За експертною оцінкою BRDO, чинне законодавче забезпечення технічного регулювання ринку є перешкодою для впровадження нових технологій і виходу виробників на міжнародні ринки. Експортний потенціал обмежується необхідністю сертифікації продукції за міжнародними стандартами. У зв'язку з цим у Міністерстві вважають, що прийняття єдиних європейських стандартів і норм є необхідним та невідкладним кроком.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини