Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк посилив вимоги до аудиторів банків

14 листопада 2017, 12:01
158
0
Реклама

НБУ змінив порядок ведення Реєстру аудиторських фірм, що мають право на проведення перевірок банків, установивши додаткові вимоги до аудиторів і до їх працівників. Зокрема, віднині банкам та аудиторам необхідно враховувати такі нововведення:

- збільшення до двох років мінімального строку договірних відносин аудиторської фірми з банком;

- збільшення мінімальної чисельності аудиторів з банківським сертифікатом (не менше трьох осіб замість двох) і підвищення рівня кваліфікації працівників аудиторської фірми. А саме: не менше ніж у двох працівників має бути підтверджена Міжнародною федерацією бухгалтерів (IFAC) кваліфікація у сфері МСФЗ;

- наявність у аудиторської фірми визначених комп'ютерного обладнання та ПЗ і власного (орендованого) приміщення, що використовується для провадження аудиторської діяльності;

- включення аудиторської фірми до розділу Реєстру Аудиторської палати України, що містить перелік аудиторських фірм, які відповідають критеріям проведення обов'язкового аудиту. Серед таких критеріїв - страхування професійної відповідальності, проходження перевірки системи контролю якості, розкриття на своєму сайті публічної інформації про діяльність тощо.

Крім того, доповнено перелік підстав для відмови аудиторській фірмі у включенні до реєстру, внесенні змін до реєстру, продовженні строку дії свідоцтва, а також уточнено перелік підстав виключення аудиторської фірми з реєстру.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини