Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

В уряді запропонували вдосконалити статус уповноваженого економічного оператора

14 листопада 2017, 09:01
212
0
Реклама

Федерація роботодавців повідомила про те, що Кабмін схвалив законопроект про уповноваженого економічного оператора, підготовлений експертами ФРУ (нова редакція законопроекту № 4777), що впроваджує інститут уповноваженого економічного оператора за прикладом того, що функціонує в ЄС. Створення такого оператора передбачене Угодою про асоціацію між Україною та ЄС як один з етапів гармонізації митного законодавства України із законодавством ЄС.

У Федерації вважають, що вдосконалення інституту уповноважених економічних операторів на сьогодні є рішенням, що дає змогу в найближчій перспективі українським виробникам кардинально змінити систему взаємодії з фіскальними органами та позбавитися обтяжливих і тривалих митних процедур.

Передбачається, що протягом перших трьох років сертифікати уповноваженого економічного оператора видаватимуться тільки тим українським підприємствам, які є одночасно виробниками та експортерами продукції (чи імпортерами сировини, матеріалів, деталей, комплектуючих виробів для виробництва товарів).

Чинний Митний кодекс передбачає, що уповноважений економічний оператор - це підприємство, що відповідає певним критеріям і має право користуватися спеціальними спрощеннями. Такий статус надається підприємству митницею шляхом видачі сертифіката та включення до спеціалізованого реєстру. Підприємству можуть бути видані сертифікати на спрощення митних процедур, стосовно надійності та безпечності, а також на спрощення митних процедур і стосовно надійності та безпечності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини