Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Міністерство нагадало закладам освіти про важливі нововведення реформи

13 листопада 2017, 17:31
182
0
Реклама

Новий Закон «Про освіту» передбачає низку організаційних положень, що їх важливо враховувати навчальним закладам. Міносвіти і науки в листі від 13.10.2017 р. № 1/9-554 звернуло увагу на окремі з них.

Так, передбачено необхідність переоформлення засновницьких документів протягом 5 років з дня набрання чинності Законом. У листі чиновники зазначили, що засновницькі документи, зокрема, статути закладів освіти, мають переоформлятися в поточному режимі (за виникнення необхідності). При цьому в разі потреби внесення навіть мінімальних змін засновник повинен забезпечити підготовку нової редакції засновницького документа з включенням до нього всіх необхідних змін, пов'язаних з реалізацією нового Закону.

У питанні прозорості й інформаційної відкритості закладам освіти важливо врахувати, що якщо вони отримують публічні грошові кошти, їх засновники зобов'язані оприлюднити на своїх веб-сайтах кошторис і фінансовий звіт про надходження та використання всіх отриманих коштів, інформацію про перелік товарів, робіт і послуг, одержаних як благодійна допомога, із зазначенням їх вартості, а також про кошти, отримані з інших джерел.

Крім того, усі державні та комунальні заклади системи дошкільної й загальної середньої освіти повинні отримати без проходження процедури ліцензії на провадження діяльності на всі ті рівні освіти, якими вони займаються. При цьому законодавство не вимагає ліцензування закладів позашкільної освіти.

Також атестація закладів освіти вже не належить до повноважень відповідних органів управління і не існує як форма державного нагляду (контролю) чи інструмент забезпечення якості освіти. Відповідно, проведення атестації є безпідставним, і правові наслідки її проведення відсутні.

У системі загальної середньої освіти впроваджено інший плановий захід державного нагляду - інституціональний аудит, зміст та особливості проведення якого визначено в Законі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини