Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Наближаються зміни у сфері реєстрації та ліцензування банків

31 жовтня 2017, 11:15
177
0
Реклама

Оновлення нормативно-правової бази спрямоване на подальше приведення її у відповідність до європейського законодавства та стандартів Базельського комітету з банківського нагляду. У результаті громадського обговорення концепції регулятор планує затвердити нове положення про реєстрацію та ліцензування банків.

Цей документ буде спрямований на імплементацію оновлених вимог директив ЄС про доступ до діяльності кредитних установ і пруденційний нагляд за діяльністю кредитних організацій та інвестиційних компаній. Крім того, в ньому буде приділено увагу пруденційній оцінці набуття та збільшення істотної участі у фінансовому секторі, оцінці придатності керівників та осіб, що виконують ключові функції, а також оцінці заяв на видачу ліцензій.

Концепція передбачає два напрями зміни регулювання: структурна перебудова положення за процесно-орієнтованим принципом і перегляд суті підходів до регулювання процесів ліцензування банківської діяльності.

Процесно-орієнтований принцип означає, що окремі процедури, такі як погодження набуття істотної участі, погодження кандидатур керівників банків тощо, мають бути винесені в окремі розділи і комплексно ними врегульовані з мінімумом перехресних посилань.

Структурна модель нового положення передбачає дві частини - загальну та спеціальну. У першій буде визначено уніфіковані положення щодо всіх процесів, передбачених документом. Спеціальну частину буде присвячено регулюванню окремих процесів.

Концепцію оприлюднено на сайті регулятора для громадського обговорення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини