Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Рибалки-промисловці перейдуть на електронні дозвільно-облікові процедури

22 вересня 2017, 09:01
271
0
Реклама

Уряд переймає естонський досвід електронного управління й запускає спеціальну комп'ютерну систему з промислового вилову риби. Іноземні колеги навчать працівників Держрибагентства роботі із системою, яка має широкий функціонал і дозволяє в електронному режимі розподіляти ліміти, реєструвати підприємців-рибалок, видавати дозволи на вилов, отримувати електронну звітність про вилов тощо.

Система, яка поки що працює в тестовому режимі, в недалекому майбутньому має стати комплексною базою даних рибної промисловості. Причому вона буде робочим інструментом не лише для чиновників, оскільки рибалки також зможуть користуватися її можливостями. Промисловці за допомогою свого облікового запису зможуть подати заяву на встановлення частки видобутку водних біоресурсів, отримати дозвіл на вилов і подати звітність про вилучення водних біоресурсів.

У свою чергу Держрибагентству стане зручніше організувати управління та контроль над промислом, оскільки вся необхідна інформація про таку діяльність буде зібрана в одному місці й стане доступна з будь-якого регіону країни в будь-який час. Готова система міститиме дані про наявні промислові можливості та їх розподіл, видані дозволи, звітність, інформацію про рибалок та їхній флот тощо.

Нагадаємо, Естонія виділила грант на проект із розробки й запуску інформаційної системи моніторингу промислового вилову риби в Україні. В межах проекту запланована адаптація інформаційної системи Естонії до українського законодавства, її модифікація з метою подальшого застосування у вітчизняному рибному господарстві.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини