Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Буде оновлено Порядок виконання митних формальностей на повітряному транспорті

4 вересня 2017, 09:01
167
0
Реклама

Мінфін розробив проект свого наказу «Про затвердження Порядку виконання митних формальностей на повітряному транспорті». Документ нічого суттєво не змінює в існуючій процедурі, вона просто приводиться у відповідність до інших нині чинних норм.

Постановою КМУ від 21.05.2012 № 451 «Питання пропуску через державний кордон осіб, автомобільних, водних, залізничних та повітряних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними» затверджено Типову технологічну схему здійснення митного контролю повітряних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними, у пунктах пропуску через державний кордон. Ця схема визначає послідовність дій посадових осіб під час митного контролю повітряних транспортних засобів і товарів, що переміщуються ними, а також встановлює, що форма зобов'язання про реекспорт (реімпорт) повітряного судна розробляється Міністерством фінансів.

Ця сама постанова визнала такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 24.12.2003 № 1989 «Питань пропуску через державний кордон автомобільних, водних, залізничних та повітряних транспортних засобів перевізників і товарів, що переміщуються ними». З урахуванням положень скасованої постанови було прийнято три накази Державної митної служби, які поки не скасовано.

Таким чином, новий наказ Мінфіну покликаний визначити нормативно коректний порядок митного оформлення на повітряному транспорті, встановити форму зобов'язання командира повітряного судна та виключити з бази нормативно-правових актів непрацюючі документи.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини