Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги до роботи рейтингових агентств стануть більш суворими

16 серпня 2017, 09:01
246
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) затвердила Положення про порядок проведення конкурсу з визначення уповноважених рейтингових агентств і порядок ведення Державного реєстру уповноважених рейтингових агентств.

Рейтингове агентство надає професійні послуги на ринку цінних паперів і спеціалізується на присвоєнні кредитних рейтингів (рейтингуванні) та наданні інформаційно-аналітичних послуг, пов'язаних із забезпеченням діяльності з визначення кредитних рейтингів. Уповноваженим називається рейтингове агентство, яке за результатами конкурсу відібране НКЦПФР для проведення рейтингової оцінки. Такі агентства включено до відповідного Держреєстру (наразі їх там п'ять).

Проект Положення передбачає, зокрема, що уповноважені агентства повинні будуть розкривати на своєму сайті інформацію про структуру власності, організаційну структуру, порядок корпоративного управління, укомплектованість персоналом і його кваліфікацію, інформацію про зв'язок з учасниками ринків фінансових послуг, участь в об'єднаннях, аудиторський висновок щодо річної фінансової звітності тощо.

Комісія затвердила зміни до Правил визначення уповноваженим рейтинговим агентством рейтингової оцінки за Національною рейтинговою шкалою. Тепер уповноважене агентство зобов'язане виявляти й усувати будь-які існуючі або потенційні конфлікти інтересів, які можуть впливати на роботу та висновки його рейтингових аналітиків і будь-яких фізичних осіб, послугами яких користується агентство, або які залучені в процес присвоєння кредитних рейтингів або затверджують кредитні рейтинги. В організаційній структурі агентства з'явиться нова одиниця - рейтинговий комітет. Квартальні звіти емітента включено до складу інформації, які суб'єкт рейтингування повинен повідомити уповноваженому рейтинговому агентству.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини