Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано порядок тарифікації послуг із переробки побутових відходів

15 серпня 2017, 09:01
173
0
Реклама

Переробка побутових відходів - це те, чого наразі практично немає в Україні, але без чого неможлива сучасна система поводження з подібними відходами. Про необхідність такої переробки зазначається в усіх проектах нових нормативно-правових актів галузі. Одна з головних перешкод на шляху впровадження і розвитку переробки - відсутність економічних стимулів і механізму повернення інвестицій для компаній, що вирішили зайнятися переробкою як бізнесом. Вирішити ці завдання на практиці можна тільки одним шляхом - через тариф на цю послугу.

НКРЕКП є регулятором у сфері поводження з побутовими відходами, тому вона і розробила проект Порядку формування та встановлення тарифу на послугу з переробки побутових відходів. Цей документ визначає механізм формування і встановлення тарифу для суб'єктів господарювання, які здійснюють або планують здійснювати діяльність з переробки побутових відходів і які є ліцензіатами НКРЕКП.

Планується, що тариф встановлюватиметься як вартість переробки тонни побутових відходів, визначена як грошове вираження планованих витрат щодо всіх технологічних операцій процесу переробки з обов'язковим урахуванням впливу доходів від продажу отриманої в процесі переробки побічної продукції (вторинна сировина, теплова та електрична енергія) та планованого прибутку.

Плановані витрати формуються ліцензіатами відповідно до їх річного плану діяльності на підставі державних і галузевих нормативів витрат ресурсів, техніко-економічних розрахунків з урахуванням особливостей конкретного місця провадження ліцензованої діяльності, кошторисів, ставок податків і зборів, діючих або прогнозованих цін на матеріальні ресурси та послуги в планованому періоді.

Плановані обсяги переробки відходів та їх гарантоване постачання для забезпечення безперебійної роботи об'єкта ліцензіата мають бути підтверджені органами місцевого самоврядування тих територій, від яких ці обсяги надходитимуть.

Пропозиції та зауваження до проекту Нацкомісія приймає до 12.09.2017 р.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини