Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скоро з'являться Типові правила благоустрою населених пунктів

14 серпня 2017, 16:17
245
0
Реклама

Мінрегіон опублікував проект свого наказу «Про затвердження Типових правил благоустрою території населеного пункту». Цей документ розроблено відповідно до ст. 34 Закону «Про благоустрій населених пунктів». У ній йдеться про те, що Правила благоустрою території населеного пункту розробляються на підставі Типових правил благоустрою і затверджуються відповідними органами місцевого самоврядування. Типові правила розробляються та затверджуються центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства. У разі якщо відповідною місцевою радою не прийнято рішення про затвердження Правил, то застосовуються Типові правила.

Автори проекту зазначають, що наразі у сфері благоустрою населених пунктів країни існує низка проблем, пов'язаних з відсутністю чітко регламентованих правил і норм поведінки юридичних та фізичних осіб у сфері благоустрою населеного пункту, а також комплексу заходів, необхідних для забезпечення чистоти та порядку в ньому. Часто буває неможливо притягнути до адміністративної відповідальності осіб, винних у порушенні правил благоустрою, через відсутність або недосконалість таких правил, затверджених органом місцевого самоврядування.

Існуючі нормативні пропуски і покликані усунути Типові правила. Зокрема, у них будуть вказані і межі відповідальності за зміст прилеглої території різних підприємств, установ та організацій - від 5 до 50 м навколо периметра об'єкта чи будівлі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини