Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено критерій ризику, за яким здійснюватиметься архбудкотроль

13 червня 2017, 12:19
253
0
Реклама

Урядом затверджено критерій, за яким оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері містобудування та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) органами ДАБК.

Таким критерієм є клас наслідків (відповідальності) будівель і споруд.

Відповідно до встановленого критерію всі суб'єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього та незначного.

До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику відносяться суб'єкти, які здійснюють діяльність на об'єкті, віднесеного до значного класу наслідків (відповідальності) - СС3.

До суб'єктів господарювання із середнім ступенем ризику відносяться суб'єкти, які здійснюють діяльність на об'єкті, віднесеного до середнього класу наслідків (відповідальності) - СС2.

До суб'єктів господарювання з незначним ступенем ризику відносяться суб'єкти, які здійснюють діяльність на об'єкті, віднесеного до незначного класу наслідків (відповідальності) - СС1.

Планові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб'єктами господарювання вимог законодавства у сфері містобудування, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих і будівельних робіт проводяться з такою періодичністю:

- з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на два роки;

- із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки;

- з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п'ять років.

Постанова Кабміну від 07.06.2017 N 399, що визначає критерії ризиків, набрала чинності 10.06.2017.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини