Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Модернізації виробництва молочних виробів

2 червня 2017, 14:05
152
0
Реклама

Про це, за даними прес-служби Мінагрополітики, повідомила заступник Міністра Олена Ковальова під час засідання робочої групи щодо розвитку молочної галузі за участі представників зацікавлених органів виконавчої влади, галузевих асоціацій, спілок, громадських організацій і наукових установ.

Під час наради обговорили програму розвитку молочної галузі на період до 2022 року.

У ході зустрічі розглянули низку питань галузі, зокрема, щодо маркування, ідентифікації тварин, кормовиробництва та розвитку внутрішнього ринку. Також обговорили напрацьовані шляхи вирішення проблемних питань щодо покращення якості та безпечності молока, необхідності адаптувати законодавство України до вимог ЄС.

«Молочна галузь має велике значення не тільки для українського АПК, але і для всієї країни. Молочні господарства повинні суттєво підвищити якість молочної продукції шляхом реконструкції самих молочних підприємств. Дієвим інструментом для цього стане створення сімейних ферм та об'єднання їх у кооперативи», - розповіла Олена Ковальова.

Також учасники робочої групи обговорили питання державної фінансової підтримки, необхідності інформування споживачів, збільшення споживання молочних продуктів, нарощування поголів'я корів, покращення якості молока, підвищення продуктивності корів, зростання експорту.

Наприкінці було наголошено на необхідності участі у вирішенні вказаних питань усіх гравців молочної галузі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини