Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будівельна декларація онлайн

17 березня 2017, 09:04
210
0
Реклама

Учора Держархбудінспекція спільно з Державним агентством з питань електронного урядування та Координатором проектів ОБСЄ в Україні презентували нову електронну послугу в містобудівній сфері - декларацію про готовність об'єкта до експлуатації.

За словами керівника ДАБІ Олексія Кудрявцева, відтепер можна як розпочати, так і завершити будівництво об'єктів I - III категорії в режимі онлайн. Таку е-декларацію можна подати у будь-який зручний час через Інтернет. Така електронна послуга вже доступна через портал Держархбудінспекції, а також на Єдиному державному порталі адміністративних послуг. Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок під час їх заповнення.

Передбачається, що за рахунок автоматизації значно прискориться процес розгляду документів від суб'єктів звернення та прийняття відповідного рішення. Результат надання електронної послуги направлятиметься суб'єктові звернення також в електронній формі.

Крім того, тепер під час оформлення права власності на нерухомість не потрібно буде надавати державному реєстраторові документи про введення об'єкта в експлуатацію в паперовому вигляді, адже реєстратор зможе отримати їх автоматично в режимі онлайн з єдиного реєстру ДАБІ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини