Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Розроблять Національну лісову програму,

19 грудня 2016, 10:04
220
0
Реклама

Відбулося перше засідання робочої групи з напрацювання напрямів реформування лісової галузі України. Першочерговим завданням робочої групи має стати розробка Національної лісової програми, заявила т.в.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич.

«Програма має базуватися на ексклюзивних підходах до ведення лісового господарства на Півдні, Заході, Сході, Півночі. Також вона має забезпечити збільшення лісистості шляхом нових підходів до лісорозведення, лісовідновлення та створення нових лісів. Окрім того, нам потрібно закласти основи прозорих правил ринку деревини», - наголосила т.в.о. Голови відомства.

Христина Юшкевич також заявила, що потрібно збільшити відповідальность за незаконні рубки, безвідповідальне лісокористування та тіньовий обіг деревини.

Нагадаємо, що Європейський Союз змушує Україну зняти мораторій на експорт необробленої деревини. У квітні 2015 року було прийнято Закон, який на 10 років заборонив експорт українських лісоматеріалів та пиломатеріалів в необробленому вигляді (лісу-кругляка). Заборона на експорт лісоматеріалів деревних порід (крім сосни) була введена з 1 листопада 2015 року, а деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини