Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кіберполіція України ліквідувала

17 листопада 2016, 09:06
197
0
Реклама

Кіберполіція України припинила діяльність одного з найбільших піратських сайтів України - відеосховища Fs.to. Під час обшуків у дата-центрах і квартирах фігурантів кримінального провадження вилучено устаткування, що використовується для організації діяльності сайтів. Справу було відкрито за зверненням правовласників з Американської асоціації кінокомпаній та низки українських компаній. Вони заявили про збитки в розмірі близько 5 млн грн.

За словами голови кіберполіції Сергія Демедюка, під час операції було вилучено близько 60 серверів із контентом. Розміщені вони були на майданчиках різних українських провайдерів, і тепер поліція перевіряє їхню причетність до злочинної діяльності групи.

У Fs.to є «дзеркала» в Росії та Узбекистані. Головне «дзеркало» знаходиться у Владивостоці. Як зазначають у кіберполіції, власниками ресурсу є громадяни України. Вони оформили свою власність через офшор. Відеопірати заробляли від 500 тис. до 1 млн доларів на рік.

Проте діяльність Fs.to намагалися припинити й раніше. У жовтні 2013 року міліція вилучила кешуючі сервери онлайн-ресурсу під час розслідування за скаргою Української антипіратської асоціації. Однак через декілька днів доступ до сайту з'явився на альтернативному домені. Припускають, що піратам знову вдасться відновити свою діяльність.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини