Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ошуканим вкладникам

16 листопада 2016, 09:06
172
0
Реклама

Верховна Рада прийняла в цілому Закон про внесення змін до Закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізособам збитку, завданого зловживаннями у сфері банківських та фінансових послуг (реєстраційний номер 5390).

Закон ліквідує злочинну схему, за якою фізичним особам пропонувалося укладати не договори банківського вкладу з банком, а договори позики з небанківськими фінансовими установами через повіреного, яким виступає банк. Для небанківських фінансових установ встановлять заборону на залучення коштів фізичних осіб (крім учасників такої установи) із зобов'язанням їх повернення, у тому числі шляхом отримання позики. Банкам заборонять здійснювати без відображення в зобов'язаннях та активах операції залучення коштів фізичних осіб із метою їх прямого розміщення в кредити.

Банки можуть залучати вклади фізосіб на користь третіх осіб тільки під підпис клієнта про те, що він знає, що така інвестиція не гарантується ФГВФО. Якщо людині не було повідомлено про відсутність гарантій, її вклад, навіть у формі позики, прирівнюється до гарантованого Фондом вкладу та виплачується протягом 20 робочих днів із часу прийняття цього Закону.

Крім цього, Закон зобов'яже Фонд гарантування вкладів виплатити кошти вкладникам фінансових компаній, пов'язаних із банком «Михайлівський».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини