Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Торгівля в підземних переходах

2 листопада 2016, 09:02
377
0
Реклама

Усіх під одну гребінку! Усі договори про торгові точки в підземних переходах Києва виявилися недійсними. Верховний Суд визнав їх незаконними. За словами судді Верховного Суду Анатолія Ємця, Генеральна прокуратура попросила суд скасувати всі інвестиційні договори, укладені з 2012 року Київською міською державною адміністрацією з власниками торгових точок у підземних переходах столиці. Верховний Суд розглянув цей позов і вирішив, що КМДА перевищила свої повноваження, оскільки право розпоряджатися комунальною власність є тільки в Київської міської ради.

Суди попередніх інстанцій вважали законними такі договори, але судова палата Верховного Суду визнала ці рішення неправильними. Підкреслюється, що інвестиційні договори фактично не виконувалися, а землю в підземних переходах було надано в оренду під розміщення торгових точок.

Як зазначив суддя Ємець, усі попередні судові рішення скасовано, позов Генпрокуратури задоволено.

Проте кампанія влади міста з ліквідації «незаконних» торгових місць супроводжується акціями протесту. Справді, дивує ситуація, коли однією постановою за рамки закону виноситься цілий сегмент підприємницької діяльності. Невже всі підприємці не виконували своїх зобов'язань за договорами?

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини