Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ знову зацікавився

31 жовтня 2016, 09:02
192
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет має намір винести рішення про призначення штрафів мережам АЗС, у діях яких буде доведено монопольну змову щодо встановлення необґрунтованих цін на бензин.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами голови АМКУ Юрія Терентьєва, перше розслідування проблеми, що стосується реалізації світлих нафтопродуктів, почалося ще 2014 року. У січні 2016 року АМКУ почав кримінальне провадження щодо порушення законів про захист економічної конкуренції - невідображення в роздрібних цінах нафтопродуктів світових тенденцій до зниження цін на нафту.

На сьогодні АМКУ запланував три заходи для врегулювання цієї проблеми: схвалення правил етики щодо функціонування ринку світлих нафтопродуктів, надання рекомендацій органам держвлади стосовно превентивних заходів для недопущення подібних порушень надалі, а також винесення рішень у справі. Остаточне рішення щодо штрафів буде винесено найближчим часом.

ПРОТЕ:

Це вже далеко не перші претензії АМКУ до мереж АЗС. У більшості випадків раніше справа закінчувалася «полюбовно», шляхом визначення виправданої, з погляду АМКУ, ціни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини