Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пожежна інспекція

19 вересня 2016, 09:02
196
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Пожежну інспекцію в нинішньому вигляді буде ліквідовано, пройде децентралізація системи і разом з пожежниками-професіоналами в Державній службі України з надзвичайних ситуацій працюватимуть добровольці. Таку концепцію реформи Держслужби з НС презентував Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Сьогодні ми хочемо запропонувати реформу Служби надзвичайних ситуацій. Ця реформа включає три найважливіші кроки. Йдеться не лише про заміну техніки, йдеться про структуру, рівень підготовки та підходів. І перший крок - ми скасовуємо в тому вигляді, в якому була, ліквідовуємо пожежну інспекцію», - розповів глава МВС.

Аваков підкреслив, що реформа передбачає нову систему профілактики та запобігання надзвичайним ситуаціям, пов'язану з розподілом на зони ризику. «Підприємства високої зони ризику контролюватимуться, державні підприємства контролюватимуться. Для підприємств малої та середньої зони ризику ми пропонуємо недержавне добровільне страхування», - сказав він.

ПРОТЕ:

На думку глави МВС, страхування правової відповідальності може стати гідною альтернативою плановим перевіркам. Але з урахуванням того, що планується воно як добровільне, ефективність можна поставити під сумнів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини