Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки за графіком

13 липня 2016, 09:05
186
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З 8 липня 2016 року набрало чинності розпорядження Нацкомфінпослуг від 12.05.2016 № 980 «Про затвердження Змін до Правил проведення перевірок (інспекцій) Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нацкомфінпослуг публікуватиме графіки проведення планових перевірок на своєму офіційному сайті не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку відповідного планового періоду.

Строк здійснення планової перевірки не може перевищувати 15 робочих днів (для суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів). Продовження строку проведення планової перевірки не допускається. Планові перевірки проводяться залежно від типу фінансової установи, але не частіше одного разу на рік. При цьому вона починається не раніше ніж через 10 календарних днів після повідомлення суб'єкта господарювання про її проведення, направленого на адресу підприємства.

Що стосується позапланових перевірок, то вони можуть проводитися на підставах, визначених Законом України «Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». При цьому суб'єкт господарювання письмово не повідомляється про проведення позапланової перевірки.

ПРОТЕ:

У Парламенті вже пройшов перше читання законопроект, яким Нацкомфінпослуг буде ліквідовано. Повноваження Комісії буде розподілено між Нацбанком та НКЦПФР. Якщо законопроект буде прийнятий в цілому, то і до правил проведення перевірок, очевидно, вноситимуть зміни.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини