Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліквідація Нацфінпослуг

8 липня 2016, 09:01
226
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховною Радою 7 липня прийнято за основу законопроект № 2413а про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо консолідації функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом пропонується здійснити перерозподіл повноважень держрегулювання фінансової діяльності від Нацкомфінпослуг до НБУ та НКЦПФР, передбачивши при цьому виключення з відповідних законодавчих актів усіх норм з посиланнями на Нацкомфінпослуг.

Передбачено, що НКЦПФР здійснюватиме регулювання всіх видів діяльності, пов'язаної з цінними паперами і фондовим ринком, а також регулювання системи накопичувального пенсійного забезпечення та діяльності недержавних пенсійних фондів, включаючи їх адміністрування.

До повноважень НБУ пропонується віднести держрегулювання страхової діяльності, системи кредитної кооперації та всіх видів небанківських фінансових послуг, не пов'язаних з ринками цінних паперів та похідних (деривативів), фондовим ринком і системою накопичувального та недержавного пенсійного забезпечення.

ПРОТЕ:

Крім того, проектом пропонується визнати такими, що втратили чинніть, Закон про іпотечне кредитування та Декрет Кабміну про довірчі товариства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини