Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закупівлі для потреб оборони

13 травня 2016, 09:06
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховною Радою 12 травня прийнято Закон про особливості здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони (законопроект № 4288).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законом встановлюється, що Міноборони та його розвідувальні органи, МВС, СБУ, Нацгвардія, Нацполіція, Держприкордонслужба, Служба зовнішньої розвідки, Держспецзв'язку, Держспецтранспорту, ДСНС, Управління держохорони та інші військові формування і частини в особливий період, в період проведення АТО та в період введення надзвичайного стану здійснюватимуть закупівлі товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб оборони за спеціальною переговорною процедурою.

Особливість цієї процедури полягає в проведенні відбору учасників закупівель через електронний аукціон на конкурсній основі. З цією метою учасники подають певний перелік документів та цінову пропозицію - і електронна система автоматично визначає переможця конкурсу, а не сам замовник. Після цього укладається договір з переможцем на постачання товарів, робіт, послуг, і подальше постачання товарів здійснюється без проведення процедур закупівель.

ПРОТЕ:

Закон прийнято з поправками, остаточний текст стане відомий після опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини