Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Репатріація дивідендів

29 квітня 2016, 09:06
1082
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національний банк України готується до скасування заборони на купівлю та перерахування іноземної валюти з метою повернення іноземному інвестору дивідендів, затвердженої постановою від 03.03.2016 № 140.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Здійснити репатріацію дивідендів зможуть:

- іноземні інвестори (у разі, якщо такі операції здійснюватимуться з використанням інвестиційного рахунка);

- емітенти корпоративних прав/акцій/інвестиційних сертифікатів, за якими здійснюється виплата дивідендів (у разі, коли сам емітент здійснює купівлю/перерахування інвалюти за кордон);

- депозитарна установа, яка обслуговує рахунок у цінних паперах депонента - іноземного інвестора та забезпечує виплату за кордон дивідендів за цінними паперами.
Кожна із зазначених осіб повинна обрати тільки один уповноважений банк для проведення цієї операції. За спроби провести виплату дивідендів через декілька банків клієнт не буде допущений до цих операцій.

Банки, у свою чергу, повинні зібрати клієнтів та надати Національному банку до 20 травня таку інформацію:

- особа, яка здійснюватиме купівлю/перерахування інвалюти з метою повернення за кордон дивідендів;
- уповноважений банк;
- період, за який виплачуються дивіденди, рік;
- загальна сума дивідендів, що підлягають поверненню за кордон іноземному(им) інвестору(ам), грн (для цілей заповнення форми перерахунок здійснюється по офіційному курсу гривні до іноземних валют, встановленому Нацбанком на 26 квітня 2016 року).

На основі отриманих даних НБУ розробить графік та порядок репатріації дивідендів. Виплати дивідендів в іноземній валюті за кордон здійснюватимуться поступово протягом певного періоду.

ПРОТЕ:

Національний банк планує скасувати заборону на репатріацію дивідендів та оголосити відповідний графік і порядок після завершення другого перегляду програми розширеного фінансування з МВФ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини