Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Деофшоризація

12 квітня 2016, 09:04
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент Петро Порошенко повідомив про плановані кроки в проведенні процесу деофшоризації та впровадження прозорих правил для ведення бізнесу в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Президент доручив Мінфіну, ДФС забезпечити приєднання України не пізніше ніж 1 січня 2017 року до Міжнародної міжвідомчої конвенції із забезпечення доступу до рахунків нерезидентів. Після цього Україна зможе автоматично отримувати інформацію зі всього світу про рахунки, відкриті в будь-якому банку світу українськими резидентами.

Також найближчим часом Петро Порошенко внесе на розгляд ВР законопроекти про введення статусу іноземних контрольованих компаній. Суть таких нововведень полягає в такому: незалежно від того, зареєстрована компанія в Україні чи за кордоном, якщо вона прямо або побічно належить українському резиденту та якщо рівень оподаткування в іншій країні вдвічі чи більше нижче, ніж ставка українських податків, - податки треба сплатити в Україні.

ПРОТЕ:

Серед інших кроків у процесі деофшоризації Президент назвав: завершення імплементації антикорупційного законодавства, поліпшення інвестиційного клімату, прийняття законодавства про можливість повернення раніше виведених коштів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини