Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НЕПЛАТОСПРОМОЖНІ БАНКИ

30 грудня 2015, 09:02
177
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

29 грудня набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 24 грудня 2015 року № 942 про затвердження Положення про порядок попередньої кваліфікації осіб, які можуть брати участь у виведенні неплатоспроможних банків з ринку, та погодження набуття ними участі в банках.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цим документом НБУ визначає вимоги до осіб, які зможуть брати участь у конкурсі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб із виведення з ринку неплатоспроможних банків (фізичні та юридичні особи, банки України як приймаючі банки).


У разі відповідності осіб встановленим вимогам до ділової репутації та фінансового (майнового) стану, а приймаючих банків - встановленим критеріям вони включаються до Переліку попередньо кваліфікованих осіб, який веде Національний банк.


Попередньо кваліфіковані особи, які беруть участь у конкурсі ФГВФО, подають Нацбанку актуалізовану інформацію й проходять додаткову перевірку під час конкурсу. Переможець конкурсу (фізична або юридична особа) погоджує з Національним банком набуття істотної участі в неплатоспроможному банку.


Створення такого переліку допоможе якісно обробляти заявки інвесторів у стислі строки.

ПРОТЕ:

Чи вдасться таким чином не допустити до участі недобросовісних осіб - покаже практика.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини