Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РИНОК ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ

24 грудня 2015, 09:02
182
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

22 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, погодила проект рішення «Деякі питання спрощення умов провадження діяльності у сфері телекомунікацій і користування радіочастотним ресурсом України».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Метою документа є спрощення умов входження на ринок і ведення бізнесу у сфері телекомунікацій, а також скасування неактуальних нормативно-правових актів із питань державного нагляду (контролю) та регулювання.


Передбачено спрощення вимог щодо отримання суб'єктами господарювання ліцензій на користування РЧР України для надання телекомунікаційних послуг. Зокрема, заплановано введення єдиного зразка заяви на отримання ліцензії.


Зведено до мінімуму перелік документів, які надаються потенційними ліцензіатами на підтвердження фінансового забезпечення для провадження заявленої діяльності: вилучено вимогу про надання банківської гарантії та інвестиційного договору, натомість передбачено подання відповідної довідки в довільній формі.


З ліцензійних умов із надання послуг фіксованого та мобільного зв'язку вилучено вимогу щодо строків забезпечення покриття на території регіонів, визначених ліцензією. Крім того, спрощено кваліфікаційні вимоги до ліцензіатів. Водночас додано зобов'язання створити умови для отримання послуг з урахуванням потреб інвалідів (з 1 серпня 2016 року).


Також передбачено затвердження зразків бланків ліцензій без суворого обліку, голограм тощо. Це створить умови для підвищення ефективності діяльності апарату НКРЗІ та виконання норм законодавства щодо строків видачі, переоформлення, продовження дії ліцензій, їх дублікатів і копій.

ПРОТЕ:

Зазначений проект рішення НКРЗІ може бути прийнятий у встановленому порядку тільки після погодження із зацікавленими державними органами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини