Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОГРАМА РЕВІЗІЇ

15 грудня 2015, 09:04
205
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держфінінспекція наказом від 24 листопада 2015 року № 280 затвердила зміни до методичних рекомендацій щодо здійснення інспекції.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом уточнюється, що під час проведення ревізії може застосовуватися суцільний або вибірковий спосіб перевірки питань програми ревізії.

Спосіб (суцільний або вибірковий) перевірки визначає керівник ревізійної групи за погодженням із керівником відповідного галузевого підрозділу органу Держфінінспекції.

У разі застосування вибіркового способу перевірки має бути чітко визначено перелік періодів діяльності та операцій (документів) об'єкта контролю, який пропонується перевірити вибірковим способом (далі - вибірка), з наданням відповідних обґрунтувань.

Керівник ревізійної групи визначає вибірку за погодженням із керівником відповідного структурного підрозділу органу Держфінінспекції на підставі аналізу відомостей про обсяг фінансових ресурсів об'єкта контролю, інформації та документів, отриманих від об'єкта контролю, органів влади, правоохоронних органів та інших суб'єктів, результатів попередньо проведених контрольних заходів та інших даних про діяльність об'єкта контролю.

У разі виявлення порушень законодавства під час перевірки питання вибірковим способом необхідно забезпечити перевірку цього питання суцільним способом.

Крім того, згідно з внесеними змінами обов'язковому перегляду підлягають фінансові плани підприємств, які запланували менш ніж 50 млн грн чистого прибутку, але за результатами останнього звітного періоду (рік, квартал) фактично отримали або за прогнозними розрахунками мають отримати 50 млн грн чистого прибутку та більше.

ПРОТЕ:

Ідеться про проведення інспекцій у бюджетних установах, а також держпідприємствах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини