Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОПОДАТКУВАННЯ ЗАРПЛАТ

2 грудня 2015, 09:06
167
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінфін має намір досить серйозно переглянути систему оподаткування фонду оплати праці.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У проекті податкової реформи ставку ПДФО для усіх видів прибутків незалежно від розміру запропоновано встановити на рівні 20%. В той же час сума доходу оподаткування у будь-якому випадку зменшуватиметься на розмір податкової соціальної пільги (1 мінімальна зарплата, тобто 1378 грн., в місяць).

У свою чергу, ЄСВ запропоновано сплачувати по аналогічній єдиній ставці незалежно від категорії професійного ризику. При цьому залишається лише нарахування ЄСВ на фонд оплати праці, а відрахування із заробітної плати працівника відміняються.

А ось військовий збір залишається в існуючому розмірі.

ПРОТЕ:

У рамках запропонованої схеми виграють передусім ті, хто використовує «сірі» зарплати. Для них у разі, якщо офіційна частина рівна мінзарплаті, податкове навантаження на офіційний фонд оплати праці складе 21,5 % (ЄСВ + військовий збір) замість поточних приблизно 40%.

А ось для тих, хто виплачує великі «білі» зарплати, ситуація може навіть погіршитися, особливо з урахуванням того, що чинне законодавство і так передбачає сплату усіма працедавцями ЄСВ наступного року зі знижуючим коефіцієнтом 0,6.

Як це стикується з оголошеним наміром легалізувати зарплати - не зрозуміло.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини