Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ

24 листопада 2015, 09:05
242
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 11 листопада 2015 року розглянув справу № 6-1192цс15 про стягнення заборгованості за послуги з централізованого опалення та обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Під час розгляду справи було сформульовано таку правову позицію. Відповідно до статті 19 Закону «Про теплопостачання» споживач повинен щомісяця здійснювати оплату фактично отриманої теплової енергії теплопостачальній організації.

Відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 21 липня 2005 року № 630, споживачі можуть відмовитися від отримання послуг із централізованого опалення та постачання гарячої води. Відключення споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання здійснюється в порядку, який затверджується центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства. Самовільне відключення від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води забороняється.

Підведення централізованого опалення до стояка в межах квартири свідчить про виконання послуг позивачем. Отже, КП «Ізмаїлтеплокомуненерго» виконало свої зобов'язання з надання послуг централізованого опалення, а відповідач зобов'язаний оплатити надані послуги.

Таким чином, самовільне відключення від мереж централізованого опалення не є підставою для звільнення від оплати послуг теплопостачання.

ПРОТЕ:

У разі наміру припинити отримання послуг із централізованого теплопостачання споживач не позбавлений можливості передбаченим законом шляхом провести відключення квартири від мереж теплопостачання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини