Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАЛЮТНО-ОБМІННІ УСТАНОВИ

20 листопада 2015, 09:03
151
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національний банк України намагається підвищити прозорість роботи обмінників і посилити контроль за їхньою діяльністю. Про це заявив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук на зустрічі з представниками небанківських валютно-обмінних установ.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Ми встановимо нові вимоги й визначимо перехідний період для усунення невідповідностей. Головна мета цього процесу - отримати прозорий і зрозумілий ринок», - цитує його слова прес-служба Нацбанку.

На зустрічі обговорювалася тема посилення вимог НБУ до прозорості структури власності учасників ринку, їх капіталу та звітності, безпеки приміщень, а також необхідність використання касових апаратів.

«Планується встановити умови щодо розміру авансу в готівковій іноземній валюті й готівковій гривні, максимальної суми залишків готівкової іноземної валюти, а також зобов'язати розміщувати інформацію про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют на своїх сайтах в Інтернеті», - зазначено в повідомленні НБУ.

Крім того, висувалася ідея складання реєстру легальних пунктів обміну валют, а учасники зустрічі вирішили створити робочі групи для обговорення деяких суперечливих питань.

ПРОТЕ:

Нині НБУ може контролювати тільки ліцензовані обмінні пункти й у нього відсутні важелі впливу на нелегальний бізнес на цьому ринку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини