Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОЗОРІСТЬ ЗМІ

11 вересня 2015, 09:06
152
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації та реалізації принципів державної політики у сфері телебачення та радіомовлення» (на базі законопроекту № 1831) підписано Президентом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Закон зобов'язує суб'єктів інформаційної діяльност (телерадіомовців і провайдерів програмної послуги) розкривати інформацію про реальну структуру власності і надавати відомості про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) компаній.

Документ забороняє створення та діяльність телеорганізацій, учасником яких є юридичні особи, зареєстровані в офшорних зонах, перелік яких визначено Кабінетом Міністрів України, а також відповідні фізичні особи - підприємці, фізичні особи й особи без громадянства.

Крім того, законом змінено назву Державного реєстру телерадіоорганізацій України на Державний реєстр суб'єктів інформаційної діяльності.

ПРОТЕ:

Набудуть чинності нові правила через місяць після опублікування. Після цього у існуючих теле- і радіокомпаній буде ще 3 місяці на приведення своєї діяльності у відповідність з ними.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини