Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОРАТОРІЙ НА ПЕРЕВІРКИ

31 серпня 2015, 09:06
162
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мораторій на перевірки бізнесу може бути продовжено тільки разом з кардинальним реформуванням контролюючих органів. Про це йшлося на засіданні Комітету Верховної Ради з промислової політики та підприємництва, в якому разом із парламентарями, експертами Реанімаційного пакету реформ та представниками бізнес-асоціацій взяла участь заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України - керівник апарату Юлія Клименко.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Ідея Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо мораторію така: його потрібно продовжити, але тільки паралельно з глибокою реформою органів контролю та нагляду, їх оптимізацією та приведенням до європейського рівня», - підкреслює Ю. Клименко.

За її словами, стратегія Міністерства містить ключові завдання, де йдеться про необхідність перетворити державні органи на сервісні, якими вони й повинні бути. Результатом реформи має стати зменшення кількості посадових осіб та державних витрат на утримання апарату. Це дасть можливість усунути корупційну складову в безкінечних перевірках та роботі контролерів.

ПРОТЕ:

Знову ж таки не зрозуміло, про який саме мораторій йде мова, оскільки для малого бізнесу він продовжує діяти до кінця 2016 року. Тому, ймовірно, йдеться про відновлення мораторію для середнього та великого бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини