Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БАНКІРІВ

13 серпня 2015, 09:00
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

До парламенту надійшов законопроект № 2487а, яким пропонується вчергове посилити відповідальність власників у разі настання неплатоспроможності банку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Проектом пропонується встановити норму, згідно з якою акціонери банків, створених у формі акціонерних товариств, у разі неплатоспроможності банку несуть відповідальність за його зобов'язаннями всім своїм майном (а не лише в рамках вкладів в акції банку, як це за замовчуванням передбачено для акціонерних товариств). Єдиний виняток із цього правила - ситуація, коли власник через суд доведе свою невинуватість у ситуації, що склалася.

При цьому пропонується з моменту визнання банку проблемним автоматично накладати арешт на все майно власників за рішенням правління НБУ.

ПРОТЕ:

Автори проекту не подумали, що в банку може бути досить багато міноритарних акціонерів, арешт майна яких навряд чи є співмірним. Не кажучи вже про те, що запропонована ініціатива фактично перетворює банки з акціонерних товариств на повні товариства, які є абсолютно іншим видом підприємницьких товариств.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини