Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗЛОЧИНИ ЩОДО ЖУРНАЛІСТІВ

10 червня 2015, 09:00
154
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент підписав Закон № 421-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій законної професійної діяльності журналістів».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Варто зазначити, що згідно з новими нормами встановлено жорсткішу відповідальність за низку злочинів проти журналістів.

Зокрема, умисне знищення або пошкодження майна, що належить журналісту, у зв'язку зі здійсненням професійної діяльності, карається штрафом від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів або арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 5 років. У разі якщо такі дії вчинено шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом, або спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 6 до 15 років.

Також під такі дії може підпасти, наприклад, і розбитий фотоапарат або камера при спробі не допустити журналістів в офіс або інше приміщення підприємства.

ПРОТЕ:

До поля зору Закону не потрапили випадки пошкодження майна, що належить третім особам, але використовується журналістом при здійсненні своєї професійної діяльності. Такі правопорушення, як і раніше, караються за загальними правилами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини