Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНОЗЕМНІ РАДНИКИ

25 травня 2015, 09:02
203
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство юстиції цього року запровадить публічну онлайн-процедуру закупівлі юридичних послуг іноземних радників.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Як повідомив заступник Міністра юстиції Антон Янчук, планується оприлюднити оголошення про пошук юридичних радників з відповідними кваліфікаційними вимогами в загальному доступі, що дасть можливість інформувати юридичні компанії як в Україні, так і за кордоном про потребу в таких послугах.

Також Мін'юст має намір доповнити перелік кваліфікаційних критеріїв процедури закупівель чіткими вимогами щодо попередження конфлікту інтересів.


Крім того, відкритішою стане і власне процедура відбору радника. Доступ на засідання тендерного комітету отримають представники ЗМІ та народні депутати.


За словами Антона Янчука, Міністерство юстиції планує провести процедури закупівель для супроводу інтересів держави в 17 судових справах у міжнародних судах.


Заступник Міністра також проінформував присутніх про спори між Україною та представниками іноземного бізнесу: «Зараз Міністерство юстиції здійснює супровід 19 судових спорів за участю України та іноземних інвесторів. Також ми ведемо роботу з досудової медіації за 21 претензією. Загальна сума вимог у цих судових справах становить близько 170 млрд грн». Він зазначив, що за останній рік сума претензій збільшилася у декілька разів. Причинами такого зростання Антон Янчук назвав невдоволення з боку олігархів тим, що уряд ліквідував значну частину необґрунтованих преференцій, які були їм надані представниками минулої влади.

ПРОТЕ:

Сподіватимемося, що нова система дасть можливість відстежувати у тому числі й обґрунтованість формування вимог до учасників тендеру.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини