Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТРУДОВИЙ КОДЕКС

21 травня 2015, 09:05
154
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект Трудового кодексу (№ 1658), поданий народним депутатом Михайлом Папієвим.
ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Слід зазначити, що проектом розширено низку трудових гарантій для працівників, зокрема, пропонується збільшити тривалість щорічної основної відпустки з 24 до 28 днів; запровадити збереження середнього заробітку на час проходження медичного огляду, пов'язаного з вагітністю, чіткіше врегулювати права й обов'язки працівників у зв'язку з настанням надзвичайних умов (стихійного лиха, військових дій тощо).

У той же час проект чіткіше визначає ключові поняття: «трудові відносини», «робоче місце», «умови праці», «трудова угода». Також деталізуються вимоги до сторін трудових відносин та деякі процедури (прийняття на роботу за рішенням суду, переведення співробітників у разі припинення юрособи шляхом злиття або поділу).

ПРОТЕ:

Як нескладно помітити, комітет акцентував увагу лише на нормах, вигідних для найманих робітників. Що ж виграє від нового проекту роботодавець, поки залишається за кадром.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини