Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РИНОК ПРИРОДНОГО ГАЗУ

7 травня 2015, 09:05
194
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Глава держави підписав Закон № 329-VIII «Про ринок природного газу» (законопроект № 2250), що визначає правові засади функціонування ринку природного газу України та покликаний створити ефективне конкурентне середовище на ринку природного газу з урахуванням основних вимог законодавства ЄС.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ передбачає створення в Україні повноцінного ринку природного газу, заснованого на принципах вільної конкуренції, належного захисту прав споживачів, безпеки постачання природного газу та здатного до інтеграції з ринками природного газу держав - сторін Енергетичного Співтовариства, у тому числі шляхом створення регіональних ринків природного газу.

Закон закріплює економічно обґрунтовані підходи до організації роботи газового ринку, що склалися в Європейському Союзі, та передбачає відокремлення функцій оператора від функцій добувачів та постачальників, чітке визначення функцій держави і незалежність регулятора, а також вільне ціноутворення.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що газотранспортні та газорозподільні мережі, як і раніше, знаходитимуться в руках буквально декількох компаній. Тому про повну демонополізацію можна буде говорити тільки у разі створення дублюючих систем.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини